Beleggen in vastgoed groeit in populariteit

Beleggen in vastgoed wordt al vele jaren gezien als slimme en solide investering. Sterker nog, de afgelopen jaren groeit het aantal particuliere beleggers en dat is niet zonder reden. Vastgoed kent namelijk vele voordelen, hieronder de meest belangrijke redenen.

Terugkerende inkomsten

Elke maand ontvang je inkomsten vanuit de huurpenningen. Ook wel cashflow genoemd. Dit maakt vastgoed ontzettend aantrekkelijk omdat je elke maand inkomsten ontvangt zonder daar actief iets voor te hoeven doen. Heerlijk dat passieve inkomen.

Waardestijging over tijd

Wanneer je investeert in vastgoed, geniet je van een waardestijging. Dit komt mede door toenemende schaarste van grond, de groeiende bevolking en de inflatie. De afgelopen 70 jaar kennen we een gemiddelde waardestijging van 4,85% per jaar!

De huurder betaalt de hypotheek

Als het beleggingspand gefinancierd is en je verhuurt het, dan moet je uiteraard de hypotheek betalen. Het mooie aan vastgoed is: de huurder betaalt die voor je! Zolang de huurinkomsten de vaste lasten overtreffen hou je er elke maand cashflow aan over.

Gunstig belastingtarief

Wanneer je belegt in woningen als particulier zijn de huurinkomsten belastingvrij! Je betaalt enkel 1,2% belasting over de waarde van het onroerend goed minus de schulden.

Tastbaar eigendom

De reden waarom mensen graag beleggen in vastgoed, is de tastbaarheid. Als je zelf investeert in een beleggingspand, kun je het bezit zien en voelen. Jij hebt alle vrijheid om ermee te doen wat je wilt: aanhouden en verhuren voor een langere periode, verkopen tegen een topprijs of Airbnb'en.

Bescherming tegen inflatie

Elk jaar heb je het recht om de huurprijs te verhogen wanneer je vastgoed verhuurt. Je mag de huur verhogen met een percentage dat ongeveer gelijk staat aan de inflatie. Dit percentage wordt bepaald door het CBS. (Ook wel huurindexatie genoemd). Dit maakt vastgoed erg interessant omdat het je beschermd tegen inflatie.

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.