Fase 1: Werk voor geld

Je moet eerst geld verdienen voordat je het kan sparen. Gebruik je vaardigheden en vraag er geld voor.
Kortom: werk voor geld!

Heb je niet iets waardevols waar iemand voor wil betalen? Ontdek dan wat voor problemen mensen hebben en of jij het kan oplossen. Een ander manier is een nieuwe vaardigheid leren. Geen idee wat? Vraag eens aan de mensen om je heen waar zij behoefte aan hebben en je weet het snel genoeg.

Fase 2: Spaar geld

Je moet eerst geld sparen voordat je het kan investeren. Sparen is niet sexy. Deze fase betekent dat je kijkt naar wat je inkomsten en uitgaven zijn. Wat je overhoudt kun je sparen. Probeer minimaal 10% van je inkomsten per maand te sparen.

Denk je dat je geen geld overhoudt om te sparen? Een tip is om je bankafschriften van de afgelopen 3 maanden te bekijken. Je zult merken dat je geld uitgeeft aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt: Starbucks koffie die je regelmatig koopt, lunchen buiten de deur, (tijdschrift)abonnementen die je niet gebruikt. Bespaar op die items en ook jij kunt geld overhouden. Is 10% toch nog te veel? Start met 5%. Je zult zien dat je prima iets kan inleveren om te kunnen sparen.

Fase 3: Investeer geld

Je bent klaar om te investeren! Super! Sommige investeringen, zoals obligaties, vragen namelijk een minimale inleg van bv € 500,-. Als je dit bedrag niet bij elkaar spaart, kun je nooit in obligaties investeren. Voordat je geld investeert is het aan te raden dat je weet waar je in investeert. Misschien is aandelen wel iets voor jou, maar zolang jij geen kennis ervan hebt, zul je je geld zien verdampen.

Vergeet daarom niet dat een investering in educatie, de beste investering is. Hoe meer jij leert, hoe beter je investeert! Modelleer succesvolle mensen in je omgeving om dit proces te versnellen.

Fase 4: Diversificeer geld

De rijkste mensen hebben meerdere inkomstenbronnen. Ze ontvangen inkomsten uit vastgoed, aandelen, dividenden, obligaties en nog meer. Dit doen ze doordat ze niet meer afhankelijk zijn van één inkomstenbron. Mocht er iets gebeuren in de toekomst, dan lopen ze een stuk minder risico. Dit noemen we diversificeren.

Kortom: Heb je geld in aandelen en ben je tevreden hoe het voor je werkt. Denk dan eens na over een andere inkomstenbron. Misschien is vastgoed wel iets voor jou.

Fase 5: Behoud geld

Geld verdienen is knap, maar geld behouden is een kunst. De meeste mensen spenderen hun volledige inkomsten, zonde! Leer hoe je jouw geld kan behouden en kan laten groeien door structureel te investeren. 

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.