Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is inkomen dat niet direct in relatie staat tot jouw tijd. Het is inkomen waar je niet steeds voor hoeft te werken, in tegenstelling tot actief inkomen, waarbij je jouw uren inruilt voor geld.

Een voorbeeld van passief inkomen is de rente die je ontvangt van de bank over jouw spaargeld. Ondanks dat het maar 0,18% is op dit moment. Toch hoef je er niets voor te doen.

Hoe ontstaat een passief inkomen?

Een passief inkomen verkrijg je door te investeren in bezittingen die passief inkomen genereren. Hieronder enkele passieve inkomstenbronnen met uitleg.

#1 Vastgoed

Stel je koopt een appartement en dit appartement verhuur je. Dan zijn de huurinkomsten jouw passieve inkomstenbron. De huurprijs in steden liggen hoog omdat er weinig aanbod is en veel vraag. Hierdoor kun je mooie inkomsten genereren met vastgoed.

Als een appartement kopen buiten je bereik ligt, dan is investeren in een REIT (Real Estate Investment Trust) ook mogelijk. Hiermee koop je aandelen van een bedrijf dat investeert in onroerend goed. Vaak specialiseren ze zich in een sector of type vastgoed (residentieel vastgoed, commercieel onroerend goed, etc.). Zij keren elke maand of kwartaal een dividend uit, hierover lees je zo meer.

#2 Dividend aandelen

#3 E-book of cursus verkoop

Een laatste voorbeeld is je kennis omzetten in een e-book of een cursus.
Je investeert eenmalig tijd om dit op te zetten en elke verkoop creëert passieve inkomsten.

Een e-book kun je verkopen via platformen zoals Bol.com en een cursus via Udemy.com. Als je e-book en/of cursus goed verkocht worden geniet je van je passieve inkomsten waar je niets meer voor hoeft te doen.

Waarom heeft niet iedereen passieve inkomsten?

Slechts een fractie van de mensen geniet van passieve inkomsten. Dit komt mede omdat ons schoolsysteem ons niets leert over geld en investeren. We worden opgeleid om een vak te leren en een baan te vinden. WERKEN VOOR JE GELD.

De slimmeriken onder ons gaan op zoek naar manieren om dit te doorbreken, verdiepen zich in passieve inkomsten en spenderen tijd om meer te leren hoe geld voor hun kan werken in plaats van blijven werken voor geld.

Ik zou graag met je willen delen waar ik ben begonnen, hoe ik dit heb aangepakt en hoe ook jij de eerste stappen kunt zetten. In de 3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed deel ik mijn kennis en ervaring over hoe ik mijn passieve inkomsten heb opgebouwd door te investeren in vastgoed en vertel je stap voor stap hoe jij dit ook kunt realiseren.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.