Inleiding

Om je persoonlijke financiële situatie goed in kaart te brengen is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat je inkomsten en uitgaven zijn. Een van de manieren die ik gebruik is het bestuderen van je rekeningafschriften van de afgelopen maanden. Wat blijkt: dat kan veel sneller en slimmer!

Over Dyme

Dyme is een app. Na het installeren van de gratis app op je mobiel of tablet kun je jouw bankrekeningen koppelen. Met deze input analyseert Dyme jouw inkomsten en uitgaven en categoriseert ze.

Doordat Dyme veel gebruikers heeft kan het ontzettend nauwkeurig categoriseren. Dit verbaasde mij omdat ik anders gewend ben met andere apps. Dit zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten je hele inkomsten en uitgaven in kaart hebt. De inkomsten en uitgaven die nog niet zijn gecategoriseerd kun je eenvoudig toekennen.

Goed om te weten: Dyme opereert onder PSD2-licentie (AISP). Dyme ontving deze licentie in 2018 van De Nederlandsche Bank, na intensieve en doortastende toetsing van onze systemen en achterliggende infrastructuur. Met deze vergunning kan Dyme jouw banktransacties inlezen, mits jij daar uitdrukkelijke toestemming voor geeft.

Na 90 dagen moet je hiervoor opnieuw toestemming geven. Geef je na 90 dagen geen toestemming, of doe je niets, dan zijn ze wettelijk verplicht te stoppen met het inlezen van jouw transacties.

Besparingen

Doordat de app inzichtelijk heeft welke kosten je hebt, kan het goedkopere alternatieve aanbieden. Denk hierbij aan energienota, zorgverzekering, etc. Vergeet niet de notificaties van de app aan te zetten, zodat je geattendeerd wordt als er een besparing mogelijk is op je vaste lasten.

Goed om te weten: het verdienmodel van Dyme zit hem in een kleine vergoeding van de besparing die zij realiseren voor hun gebruikers.

Abonnementen opzeggen

Veel verborgen kosten zitten hem in de vergeten of ongebruikte abonnementen. Via Dyme kun je eenvoudig abonnementen/lidmaatschappen opzeggen met enkele klikken. Dyme stuurt dan een aangetekende brief en geeft een garantie dat het abonnement ook stopt.

Verdienmodel Dyme

Ik hoor je denken: gratis app met leuke pluspunten. Wat is dan het verdienmodel van Dyme?

Het verdienmodel van Dyme bestaat uit 3 onderdelen:
1) Een vergoeding bij het succesvol realiseren van een besparing voor hun gebruikers. Dit is 30% van de besparing. 
2) Als je Dyme opdracht geeft om een abonnement te stoppen, dan vragen ze daar een vergoeding voor.
3) Wil je meer functionaliteiten (exporteren naar Excel, categorieën zelf aanmaken, etc.) dan kun je overstappen op Dyme premium, dat is de betaalde versie.

Goed om te weten: Dyme premium is gratis voor mensen waarvan hun inkomen onder het sociaal minimum ligt.
Maar aangezien je een artikel leest op een site over investeren in vastgoed is de kans klein dat het voor jou geldt 😉

Conclusie

Erg handige app, zeer gebruiksvriendelijk en maakt jouw persoonlijke financiële situatie inzichtelijk in een handomdraai. Het legt een goede basis. Mocht je een vervolgslag willen maken met je financiële situatie, kijk dan ook eens naar Mijngeldzaken (zie artikel).

– Bezoek de website van Dyme


Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.