Overzicht in jouw persoonlijke financiën

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe ik mijn persoonlijke financiën in kaart breng en mijn vermogensgroei inzichtelijk maak. Ik doe dat voornamelijk met Google Spreadsheets omdat ik graag verbanden leg tussen sheets en de luxe wil om aan de knoppen te draaien van mijn berekeningen. Echter, na het zoeken van een handige tool voor mijn deelnemers kwam ik mijngeldzaken.nl tegen.
Mijngeldzaken logo

Wat gebruiken financiële planners?

Financiële planners gebruiken prachtige tools om inzichtelijk te maken hoe de huidige en toekomstige financiële situatie van hun client eruit ziet. Dit doen zij voornamelijk met populaire pakketten zoals Figlo en Private Wealth Navigator. Ondanks dat dit prachtige systemen zijn, zijn de licentiekosten hoog. Door het prijskaartje is het niet laagdrempelig voor particulieren die hun persoonlijke financiën serieus nemen.

Mijngeldzaken.nl onder de loep

Allereerst is het fijn om te zien dat Mijngeldzaken.nl een gratis tool is. Hierdoor is gelijk de drempel verlaagd om er mee aan de slag te gaan. Door het eenvoudig beantwoorden van vragen over jouw financiële situatie krijg je al gauw inzicht in jouw:

– vermogenspositie
– inkomsten en uitgaven;
– spaarvermogen per maand/jaar
– netto vermogen
– financiële gezondheid (nu en tijdens jouw pensioen)
– (on)gedekte financiële risico’s

Inzicht in risico

Een interessant onderdeel van de tool is het inzicht in risico’s. Hiermee krijg je inzicht welke risico’s je al wel en nog niet hebt gedekt. Denk hierbij aan langleven risico (ouder worden dan gemiddeld/verwacht) of arbeidsongeschiktheid. Hieronder de risico scenario’s op een rijtje.

Aan de rechterzijde zie je ook het FPK-cijfer. Je FPK-cijfer staat voor Financiële Periodieke Keuring. Hiermee kun je inzicht houden of je financiële situatie verbeterd of verslechtert als je financiële huishouding verandert. 

Bankafschrift inladen

Een fijne functionaliteit is het uploaden van jouw bankafschrift(en). Mijngeldzaken.nl analyseert na het uploaden jouw inkomsten en uitgaven en plaatst het in categorieën zodat je een overzicht krijgt van jouw inkomsten en uitgaven. Erg handig om geldlekken te spotten.

Betaalde variant

Naast de gratis versie biedt Mijngeldzaken.nl 2 betaalde varianten. Zilver (€ 65,- per jaar) en Goud (€ 365 per jaar). Bekijk hier de pakketten. De betaalde variant biedt o.a. de Zandbak functionaliteit.

Hiermee kan je denkbeeldige situaties testen gericht op jouw financiële situatie. Denk hierbij aan werkloos worden, een salarisverhoging of een grote schenking ontvangen. Erg leuk om mee te spelen en te zien waar jij nog op moeten letten én hoe je het kan indekken.

 

Beoordeling Mijngeldzaken.nl

Ik beoordeel de tool met een 9. Dit komt door de vele nuttige functionaliteiten, het gebruiksgemak en de laagdrempeligheid om de tool gratis te gebruiken.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.