Playing with FIRE

FIRE boekPlaying with FIRE gaat over de auteur Scott Rieckens en zijn vrouw die bewust worden van hun dure levensstijl en zich realiseren dat ze nog heel lang moeten werken als ze hun huidige levensstijl aanhouden.

Ze besluiten het roer drastisch om te gooien en hun avontuur naar financiële vrijheid te starten.

Het boek geeft inzicht in hun reis naar financiële vrijheid, de offers die ze maken en de uitdagingen die ze op hun pad tegenkomen. Scott en zijn vrouw zijn niet de eerste die financiële vrijheid willen realiseren, maar wel de eerste die er een documentaire over maken.

Bekijk hieronder de trailer. De documentaire komt hopelijk binnenkort uit.

Wat is FIRE?

FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early. Kortom: financieel onafhankelijk en vervroegd pensioneren. De community die FIRE als doel hebben wordt ook de FIRE Movement genoemd. Elke ‘FIRE fighter’ heeft een plan en strategie om FIRE te bereiken en in de community delen ze dit met elkaar.

Diverse FIRE fighters delen hun levensstijl, inkomen en beleggingsstrategieën op hun blog, waaronder fireme.nlJaarlijks zijn er enkele bijeenkomsten in Nederland.

Waarom dit boek?

In 2016 werd ik bewust van mijn eigen Ratrace en lees sindsdien elk financieel boek dat me helpt om mijn financiële vrijheid eerder te bereiken. Dit boek spreekt me aan omdat het een erg realistisch beeld schetst over de uitdagingen en offers die je moet maken om financiële vrijheid te bereiken.

De uitdagingen en offers die Scott en zijn vrouw beschrijven is het afscheid nemen van het luxe leven dat ze gewend zijn. Ze waren gewend om vaak uit eten te gaan, dure auto’s te rijden, aan het strand te wonen en in de nieuwste kleding te lopen en om FIRE te bereiken is de eerste stap het schrappen van overbodige luxe zodat je elke maand meer overhoudt om te sparen en/of investeren.

Zodra je gewend bent aan een bepaalde levensstijl is het namelijk erg uitdagend om ‘terug te schakelen’ om later een rijker en vrijer leven te hebben.

Voor wie is het boek?

Het boek is voor iedereen die een realistisch verhaal wil lezen of horen (audioboek) over de bewustwording van FIRE en de weg ernaar toe. Het boek geeft meerdere interessante tips waaronder het boek van Vicki Robin genaamd Your Money or your life en het blog van Mr Money Mustache. Beide grote inspiratiebronnen van de FIRE community.

Your Money or your life      Mr Money Mustache FIRE

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.