Inleiding

In september 2019 schreef ik een artikel over de box 3 hervorming en wat voor angsten en kansen dit soort veranderingen met zich meebrengen. De box 3 hervormingsplannen, die de toenmalig staatssecretaris van Financiën (Menno Snel) in gedachten had, zouden erg nadelig uitpakken voor de (vastgoed)belegger.

Inmiddels is Menno Snel afgetreden en was er onduidelijkheid over zijn box 3 hervormingsplannen. 
Tot afgelopen vrijdag..

Kabinet werkt aan ander voorstel box 3

Afgelopen vrijdag (26 juni 2020) heeft de Rijksoverheid het volgende nieuwsbericht gepubliceerd.
Hierin kondigen ze aan dat op Prinsjesdag (15 september 2020) een ander voorstel zal worden gepresenteerd voor de box 3 belasting, mede doordat het eerdere box 3 voorstel de spaarders tegemoet kwam, maar de belegger benadeelde.

Het oude plan is dus van de baan en het is aftellen tot Prinsjesdag.

Positieve geluiden

Ondanks dat de plannen nog niet bekend zijn, verwacht ik een mildere belastingheffing van box 3 voor de (vastgoed)beleggers. In mijn omgeving hoor ik veel positieve en optimistische geluiden en ik zal met veel enthousiasme de ontwikkelingen volgen en jou als lezer op de hoogte houden.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.