Niemand wil fouten maken..

Niemand wil fouten maken, zeker niet als het om geld gaat. Echter in de praktijk zie ik veelgemaakte fouten die met gemak voorkomen kunnen worden. Het bewust zijn van onderstaande valkuilen helpt jou hopelijk om een (betere) belegger te worden.

#1 Niet weten wat voor belegger je bent!

Er zijn twee verschillende soorten beleggers: Cashflow & Rendement belegger.
Een cashflow belegger investeert om maandelijks terugkerend inkomen op te bouwen.
Een rendement belegger investeert om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Een korte toelichting: Een belegger die investeert in een pandje, het opknapt en verkoopt voor winst (ook wel flippen genoemd), dat is een rendement belegger. Een belegger die een pandje koopt en aanhoudt voor de maandelijkse huurinkomsten, dat is een cashflow belegger.

Als je weet wat voor belegger jij bent, dan kun je de verleiding weerstaan. Een cashflow belegger zal namelijk geen Tesla aandelen kopen, want die genereren geen passieve inkomsten. Een rendement belegger juist wel. Door helder te kiezen wat voor belegger je bent en waar jij je op wil focussen, zul je verleidingen en afleidingen kunnen weerstaan die jouw tijd tot je doel vertragen.

Meer lezen over de Cashflow en Rendement belegger? Bekijk dan dit artikel

#2 Not doing your homework!

De beste investeerders doen hun huiswerk grondig. Kijk maar naar Warren Buffet. Je huiswerk doen betekent niet alleen onderzoek doen naar een pand of aandeel, maar ook controleren of je berekeningen nauwkeurig en compleet zijn.

Twijfel je over je plan of berekeningen, laat het dan controleren door iemand! Zo voorkom je onnodige fouten die je over het hoofd hebt gezien. Laat het wel door iemand controleren die verstand van zaken heeft, denk hierbij aan een medebelegger, financiële coach en/of financieel planner.

Goed om te weten: Onderdeel van de training is dat ik het plan/ berekeningen van deelnemers controleer en daar feedback op geef. Zo weet je gelijk wat je al goed doet, wat je nog beter kan doen of kom je erachter dat je het perfect in de smiezen hebt!

#3 Geen actie ondernemen!

Op een feestje krijg ik geregeld de vraag wat ik doe. En als ik vertel dat ik vastgoedbelegger ben, dan worden ze enthousiast en vertellen ze over hun vastgoedplannen! Ze wandelen al jaren met een idee of hebben zelfs een mooi uitgewerkt plan. Maar het zal geen verrassing zijn: Een plan zonder actie is niets waard! Zonder actie, geen reactie!

Mocht jij een plan hebben en niet weten hoe je dit omzet in concrete stappen, lees dan dit artikel. 

Mocht je al wel een plan hebben met concrete acties, maar toch niet in beweging komen. Dan mis je iets!
Misschien wel vertrouwen in jezelf. Dit is jammer, want tijd is enorm kostbaar, ongeacht je leeftijd. Kom erachter wat je weerhoudt! Mis je kennis, begeleiding, geld, strategieën, bevestiging of iets anders?

Mail me gerust. Wellicht kan ik je helpen om de twijfel uit de lucht te halen en je in beweging te krijgen.

Bob Vekemans
Ondernemer, investeerder en financieel planner

Foto Bob Vekemans

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.