Wat voor belegger ben jij?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in beleggen, maar weten vaak niet wat voor type belegger ze zijn. En dat is wel erg belangrijk om te weten zodat je de juiste keuzes kan maken als je gaat investeren.

De ene belegger praat over rendement, de ander over cashflow. Er zit een groot verschil tussen deze twee type beleggers. In dit artikel demonstreer ik het verschil zodat jij kan ontdekken wat voor belegger jij wilt zijn.

De Rendement Belegger

Een rendement belegger doet investeringen om zijn kapitaal te laten groeien.
Hij doet dit door investeringen te kiezen met een hoog rendement en weegt daarmee risico en rendement tegen elkaar af.

 

De Cashflow Belegger

De cashflow belegger doet zijn investeringen om maandelijkse cashflow te creëren.
Hij berekent de opbrengsten en de kosten van een investering en kijkt naar het resultaat: de maandelijkse opbrengsten.

 

Conclusie

De Rendement belegger gaat voor kapitaal groei.
De Cashflow belegger gaat voor maandelijkse opbrengsten.

Voorbeeld van een Rendement belegger:
Iemand die op zijn 50ste één miljoen op de bank wil hebben, zal er verstandig aan doen om het Rendement beleggers type te kiezen. Hij zal dan investeringen kiezen met een hoog rendement percentage om zijn miljoen doelstelling sneller te bereiken.

Voorbeeld van een Cashflow belegger:
Iemand die € 10.000 passief inkomen per maand wil realiseren, zal er verstandig aan doen om het Cashflow beleggers type te kiezen. De investeringen met een hoog cashflow per maand resultaat brengen deze belegger het snelst bij de finish.

Afhankelijk van jouw doel kies je een beleggers type:
Mijn advies is om één type te kiezen. Hierdoor kun je investeringen beter analyseren, sneller keuzes maken en realiseer je sneller je doelen.

In de 3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed begeleid ik je om je doelstelling te formuleren, een beleggers type te kiezen en een stappenplan te maken zodat je succesvol leert investeren en je doelen gaat bereiken.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.