Wat is een levenskeuze?

Een levenskeuze is een beslissing die een gigantische impact heeft op jouw leven. Het lastige eraan is dat een levenskeuze vaak vermomd gaat als een normale beslissing en dat de impact van de beslissing nog niet merkbaar is op het moment zelf, maar wel als je erop terugkijkt.

De levenskeuzes die jij namelijk maakt bepalen jouw toekomst.
Hieronder een filmpje ter toelichting en inspiratie:

3 levenskeuzes die mijn leven vormen:

Mijn levenskeuze naar het ondernemerschap

Op 20 juli 2006 maakte ik een belangrijke levenskeuze. Op 18-jarige leeftijd maakte ik namelijk de keuze om ondernemer te worden. Ik had grote dromen en doelen en met een mbo-diploma schatte ik mijn kans klein om die te realiseren bij een werkgever. De keuze naar ondernemerschap was snel gemaakt.

De afgelopen 13 jaar als ondernemer heb ik ontzettend veel geleerd en ondanks dat de levenskeuze om ondernemer te worden klein leek op dat moment, het veranderde heel mijn leven en ik heb er ontzettend veel aan te danken.

Mijn levenskeuze naar vastgoed

In 2016 maakte ik nog een belangrijke levenskeuze. Namelijk om te investeren in vastgoed. Ik had ontzettend veel boeken gelezen, trainingen gevolgd en mensen erover gesproken. Ik voelde in heel mijn lijf dat het cruciaal was dat ik ging investeren in vastgoed. Met een plan van 70 pagina’s dik ging ik naar de bank en liep vol tegen een NEE aan. Met een afwijzingsbrief liep ik de bank uit en ging door naar de volgende. Ook daar kreeg ik weer een NEE te horen. Bij de 3e bank aangekomen en een stuk wijzer, kreeg ik wederom een NEE!

Het had daar eigenlijk moeten stoppen. Blijkbaar was vastgoed niet voor mij weggelegd…Maar de keuze om te starten in het vastgoed was zo helder voor mij dat ik een gigantische drive had om door te gaan! Linksom of rechtsom, ik zou mijn eerste stap erin zetten. Ik vroeg de bank: “Hoe kan ik het wel kopen?”. En de bank gaf aan dat ik het zelf kon bewonen, dan zouden ze het wel financieren. Ik twijfelde geen seconde en zei: “Mooi, dan doen we dat!”.

En toen..
Ik betrok het appartement zelf en besloot het mijn missie te maken om zo snel mogelijk het appartement af te lossen zodat ik het kon verhuren. Binnen 1 jaar tijd had ik het appartement volledig afgelost en ging terug naar de bank om met dit onderpand een nieuw appartement te kopen om te verhuren. Wederom kreeg ik een nee te horen…

Mijn levenskeuze naar zelfontwikkeling

De nee van de bank kwam tot een grote verbazing voor mij. Ik realiseerde me dat ik het ‘spel’ niet goed kan spelen als ik niet voldoende weet. Vanaf dat moment ben ik mijn financiële intelligentie als een dolle gaan ontwikkelen. De keuze om ‘financieel slim’ te worden was logisch en de NEE van de bank triggerde die levenskeuze.

Vanaf 2017 investeer ik constant in mezelf en met name mijn financiële intelligentie. Dit resulteerde al gauw dat ik de ‘spelregels’ van de bank en de financiële wereld steeds verder ging begrijpen en vervolgens kon gebruiken in mijn voordeel. Hierdoor was het verkrijgen van een financiering geen enkel probleem meer en stonden alle stoplichten op groen. De rem was eraf met dank aan de zelfontwikkeling.

Jouw levenskeuzes

Vraag jezelf eens af welke levenskeuzes jij moet maken om jezelf dichterbij te brengen bij jouw doelen en dromen en ga ervoor!! 4 jaar geleden had ik niets met cijfers, nu ben ik gecertificeerd financieel planner, heb meerdere diploma’s op zak en geef vastgoed trainingen aan mensen die net als ik op weg zijn naar financiële vrijheid.

Geloof in jezelf en weet dat niemand je succes komt brengen, jij moet het pakken!

Als leren zo fantastisch is…

Als afsluiter een briljante reclame van LOI waarin hun slogan is: als leren zo fantastisch is..waarom zou je er dan ooit mee stoppen… Daar ben ik het volledig mee eens.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.