Introductie

Op dit moment heerst er een verkopersmarkt. Dit ontstaat door veel vraag en weinig aanbod op de huizenmarkt. Hierdoor bieden particulieren en beleggers vaak tegen elkaar op en verliezen particulieren vaak hun kans om een woning te kopen door de diepere zakken van de beleggers. Met name starters maken weinig kans.

Diverse woningcorporaties hebben hierdoor maatregelen genomen door bepaalde woningen niet beschikbaar te stellen voor beleggers. Dit doen ze in de vorm van een zelfbewoningsplicht.

Wat is de zelfbewoningsplicht?

Zoals de naam al verklapt is het verplicht om de woning zelf te bewonen. Hierdoor mag een woning niet gekocht worden om te verhuren. De zelfbewoningsplicht wordt vastgelegd in de koopakte waardoor beleggers buiten spel staan. Het niet nakomen van de zelfbewoningsplicht kan een duur grapje zijn. Lees artikel >>

Amsterdam & Nieuwbouw

Steden als Amsterdam zijn erg in trek bij vastgoedbeleggers. Hierdoor stelde onlangs gemeente Amsterdam een zelfbewoningsplicht in voor nieuwbouw koopwoningen. Dit geldt voor nieuwbouw en transformatie (van kantoor naar woning). Bron: Rechtennieuws – 15 januari 2020.

Funda & De verkoopmakelaar

Ben je op zoek naar een beleggingspand? Hou dan rekening met de zelfbewoningsplicht. Bijna altijd staat dit vermeld op Funda. Daarnaast is de verkoopmakelaar verplicht je hierover te informeren.

In de 3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed breng ik je op de hoogte van de belangrijkste vastgoedtrends.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.