Vastgoed is niet dé beste investering!

Natuurlijk is vastgoed een geweldige investering, open de Quote 500 en het zal je opvallen hoeveel miljonairs door vastgoed aan hun miljonairstitel zijn gekomen. Maar eerlijk is eerlijk, het is niet dé beste investering.

De beste investering is investeren in jezelf.
Hoe slimmer jij wordt, hoe beter al jouw investeringen zullen zijn.

Wat is Financiële intelligentie?

Financiële intelligentie is jezelf ontwikkelen over het onderwerp geld.
Zonder het ontwikkelen van je financiële intelligentie zal je altijd blijven werken voor geld.
Ook wel de Ratrace genoemd (lees artikel)

Vragen over geld

Hoe meer jij leert over het onderwerp geld, hoe beter en rijker jouw leven zal worden.

Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:
   – Hoe ga ik verstandig om met geld?
   – Hoe laat ik geld groeien zonder ervoor te werken?
   – Wat zijn goede investeringen en hoe vind ik ze?
   – Hoe leer ik op een gezonde manier over geld na te denken?
   – Wat zijn de spelregels van geld en hoe benut ik ze?

   – Hoe breng ik geld in kaart en meet ik of geld van mij houdt?

Helaas leren we bovenstaande onderwerpen niet op school en daarmee blijft iedereen werken voor geld in plaats van geld voor je te laten werken. De slimmeriken onder ons realiseren dat ze in een ratrace zitten en willen dit graag doorbreken. Dit doe je door je financiële intelligentie te ontwikkelen.

Hoe ontwikkel je jouw financiële intelligentie?

1. Omring en modelleer
Omring jezelf met mensen die hebben bereikt wat jij graag wilt bereiken. Door het gedrag, de mindset en acties van deze mensen te bestuderen ontdek je hoe zij dit hebben bereikt en hoe je dit kunt kopiëren. Omring je dus met mensen die succesvol zijn.

Leer van anderen2. Praat erover
Deel met je omgeving dat je meer zou willen leren over geld, investeren, passief inkomen en financiële vrijheid. Door erover te praten word jijzelf slimmer en stel je je open om soortgelijke ondernemers te ontmoeten.

3. Boeken
Boeken bevatten een schat aan wijsheid en kennis. Wil je jouw financiële intelligentie verbeteren over het onderwerp “vastgoed”, ga dan boeken lezen over dit onderwerp. Hier enkele boeken die ik heb gelezen om mijn financiële intelligentie te vergroten (lees artikel). Ikzelf ben gek op Amerikaanse boeken die ik via Amazon ontdek.

4. Vind een mentor
Heb je iemand gevonden die jou veel zou kunnen leren? Vraag of hij/zij jouw mentor wil worden. Door geregeld af te spreken en te vertellen waar je mee bezig bent, kan jouw mentor jou goed begeleiden en tips geven om je weg naar succes efficiënt te bewandelen.

Tip: als iemand je advies geeft, controleer dan altijd of ze genoeg “achtergrond” hebben om jou hierover te adviseren. Geeft iemand advies over investeren in vastgoed, maar doet dat zelf niet… dan is het niet de leermeester die je zoekt. Zoek dus iemand met ervaring en een bewezen track record. 

Sta je open om jouw financiële intelligentie te lanceren?
Overweeg dan de 3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed.

 

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.