De impact van het coronavirus op de beurs

Het coronavirus heeft een flinke impact op de beurs. Gisteren kelderden de meerderheid van de Amerikaanse aandelen met 3%! De S&P 500 onderging gisteren een dip van -3,35% en noteerde daarmee het slechtste dagresultaat van de afgelopen 2 jaar.

De markt is duidelijk in beweging..

Angst en kansen

Het effect van het coronavirus zorgt voor angst bij beleggers, maar ook voor kansen. Sommige beleggers kopen juist nu, terwijl anderen niet snel genoeg op de ‘sell’ button kunnen drukken.

Is dit het moment om je dividendaandelen te verkopen? Ik denk persoonlijk van niet. Juist in economisch slechte tijden koop ik graag dividendaandelen. Kopen tijdens dips betekent meer aandelen voor hetzelfde geld, een hoger dividendrendement én je geniet van koerswinst bij het herstel van de markt.

De aandelen die ik al had voor de dip staan nu flink in het rood. Is dat erg? Nee, helemaal niet. Zolang die dividendaandelen niet snijden in hun dividenduitkeringen is er niks aan de hand en blijven ze een stabiele cashflow genereren. Precies de reden waarom ze zijn aangekocht.

Wat doe jij?

powered by Typeform

Enkele quotes van Warren Buffett

Warren Buffet Quote

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.