Blondjes Beleggen Beter – Janneke Willemse

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen

Een Nederlands boek..

Het boek Blondjes Beleggen Beter is geschreven door Janneke Willemse. Zoals de boektitel en de auteursnaam doet vermoeden, hebben we te maken met een Nederlandse auteur! Leuk! Nou moet ik eerlijk zeggen, dat ik zelden Nederlandse boeken lees over het onderwerp geld. Want in mijn mening, lopen wij Nederlanders behoorlijk achter op het onderwerp geld t.o.v. de Amerikanen.

Over Janneke Willemse

Janneke Willemse deed als journalist jarenlang verslag van het beursnieuws. Op haar website (www.blondjesbeleggenbeter.nl) schrijft ze over haar eigen beleggingen, waar ze sinds 2013 mee begonnen is. Daarnaast is ze als beurscommentator en presentatrice te zien op financiële nieuwszender RTL Z. In 2018 won ze de Gouden Stier voor Beste Beleggingsexpert.

Waar gaat het boek over?

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het boek over Beleggen. Denk hierbij aan alle aspecten over het kopen en verkopen van aandelen op de beurs om zo je geld voor jou te laten werken. Janneke vertelt op een speelse manier hoe zij is begonnen met haar beleggingsavontuur en deelt daarbij alle stappen om zelf te starten, waaronder:

1. Wat is beleggen en waarom zou je het doen?
2. De vormen waarin je kunt beleggen
3. Het formuleren van jouw financiële doel(en)
4. De 3 succesfactoren van beleggen
5. Op wat voor manier je wilt beleggen
6. De eerste stappen op de beurs

Janneke reikt een fijn stappenplan aan. Hierdoor ga je zelf aan de slag met je financiële doelstelling(en) en wordt het nog concreter doordat je het opschrijft in het boek. Naast de prachtige rendementen die Janneke realiseert met haar portefeuille deelt ze ook haar blunders. Dit maakt het boek nog leuker, realistisch en krijg je inzicht in haar gedachtegang.

Wat mij aanspreekt is dat het boek ontzettend goed geschreven is en daardoor erg prettig leest. Begrippen waaronder Coupure, Derivaten, ETF, Hedge, Sprinter, Turbo en Short gaan worden begrijpelijk uitgelegd, waardoor het boek en de wereld van beleggen een stuk transparanter wordt.

Beleggen blondjes echter beter?

Janneke onderbouwt keurig waarom vrouwen beter beleggen dan mannen en ik kan me daar helemaal in vinden. Of een blondje beter belegt dan een brunette is niet beschreven, wellicht wordt dat haar tweede boek haha

Gratis online mini-cursus over beleggen

Erg leuke bonus is dat een gratis online mini-cursus over beleggen is inbegrepen voor iedereen die de 1e druk van het boek koopt. Mocht je het boek kopen, de URL en het wachtwoord naar de mini-cursus staat op blz. 4. Ik las er overheen en had hem bijna gemist, dat zou een blonde actie zijn geweest 😉

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die een beter begrip wil hebben van beleggen en er zelf mee aan de slag wil. Mocht je moeite hebben met de technische termen in de beleggingswereld, dan is dit boek zeker een aanrader.

Mocht je nog niet actief zijn op de beurs, dan helpt dit boek met de eerste stappen.
Nieuwsgierig geworden naar het boek? Het is zowel als e-book als boek verkrijgbaar. Veel leesplezier!

Andere financiële boeken?

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.