Inleiding

Ik spreek geregeld mensen die alles in huis hebben om succesvol te beginnen met het investeren in vastgoed maar toch gebeurt het niet. Wat blijkt, ze missen één belangrijk ingrediënt: vertrouwen in zichzelf.

Helaas leren we niet op school om vertrouwen in onszelf te krijgen. We leren juist dat fouten maken slecht is en daardoor blijven we vaak binnen de hokjes kleuren. Dat is spijtig, want juist door fouten te maken en ervan te leren groeit ons zelfvertrouwen.

Zal de bank jou vertrouwen?

Als je een beleggingspand wilt financieren is een van de vragen van de bank hoeveel geld je zelf wilt inleggen. Het minimum is bij de meeste banken 20%, maar meer mag ook. Waarom denk je dat een bank dit vraagt? De meeste mensen denken dat dit enkel gebeurt vanuit het oogpunt dat een bank zo min mogelijk risico wil lopen, toch? Nee hoor.

Dit is voor een bank een goede manier om te peilen of jij wel gelooft in jezelf.
Want denk je dat een bank je gaat financieren als blijkt dat jij niet helemaal zeker bent van je zaak?

Laat je zelfvertrouwen groeien!

Hieronder 5 praktische tips om je zelfvertrouwen een boost te geven:

1. Verander je gedachten
Je gedachten bepalen je gevoel. Gevoelens komen niet uit het niets opduiken. Ze worden veelal gevormd door je gedachten. Verander je gedachten, dan verandert je gevoel.

Oefening: Denk aan alle successen die je in het verleden hebt behaald en wat je beste eigenschappen zijn.
Nog meer impact ervaren? Ga voor een spiegel staan en benoem krachtig je mooiste successen en eigenschappen.

2. Slice it!
Lijkt iets te groot? Te groot om te realiseren? Snij het dan in plakjes en behapbare actiepunten zodat je een afvinklijst hebt. Dit zorgt voor overzicht, maakt je voortgang meetbaar en met elk vinkje groeit jouw zelfvertrouwen! Heerlijk gevoel!

3. Omring je met positieve mensen
Vul je leven met positieve mensen. Mensen die in jou geloven. En heb je mensen om je heen die negatief zijn? Minimaliseer dan het contact en vertel niet waar je mee bezig bent, laat je niet ontmoedigen/ vergiftigen!

Tip in coronatijden: plan een wekelijkse Zoom call met een inspirerend persoon. De tool kun je gratis gebruiken én 40 minuten opnemen, zodat je het terug kan kijken voor zelfreflectie, ideeën en inspiratie.

4. Energie & Motivatie
Zonder energie lijkt elke stap te groot. Een fijne manier om energie door heel je lichaam te voelen is motivatie filmpjes bekijken, zie hieronder:

5. Kennis en bevestiging
Meer kennis helpt je zelfvertrouwen vergroten. Blijf daarom je kennis vergroten en doe regelmatig een toets, examen of quiz om je kennis te testen en bevestigd te krijgen wat je allemaal al wel weet.

Hier 3 quizes die wij hebben gemaakt:
– Vastgoedkennis Quiz
– Cashflow Quiz
– Dividendbeleggen Quiz

Slotwoord

Zorg ervoor dat jij gaat geloven in jezelf. Je zult merken dat je zelfvertrouwen en succes hand in hand lopen.


Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.