Inleiding

Ik ben geregeld onderweg en ondanks dat ik geniet van een muziekje op de achtergrond, toch maak ik reisuren graag een stuk productiever. Daarom ben ik enkele jaren geleden begonnen met het beluisteren van audioboeken, podcasts en gebruik ik audio notities. In dit artikel deel ik enkele tips om jouw reisuren productiever te maken.

Wat is een podcast?

Bigger Pockets Real Estate podcast

Via de app (Google playApple store) van Bigger Pockets kan je altijd en overal podcasts luisteren van Bigger Pockets. Elke week brengen ze een nieuwe podcast uit met het thema Vastgoed. Ondanks dat de podcast gaat over investeren in vastgoed over heel Amerika bevat het veel nuttige verhalen en inzichten van andere vastgoedbeleggers. 

Bigger Pockets logo

De podcast is gratis en ze hebben ook een podcast over geld en ondernemerschap.

Daarnaast heeft Bigger Pockets nog veel meer interessante onderdelen, waaronder een groot forum om in contact te komen met andere beleggers.

Audioboeken via Audible

Ik ben een echte boekenlezer, maar dat is wat lastig in de auto. Daarom koop ik vaak eerst het luisterboek op Audible. Tijdens het beluisteren screen ik of het boek nieuwe inzichten en kwalitatieve content bevat. Als dat zo is, dan bestel ik direct het boek op Amazon. (Sinds enkele maanden verkoopt Amazon ook via www.amazon.nl) Dit maakt de wachttijd op je boek een heel stuk korter en goedkoper!

De audible boeken van Audible koop je op Amazon.com. Zoek pareltjes van boeken door de volgende termen in te typen: Real estate, Passive income, Financial Freedom, Investing en Dividend Stocks.

Audible logo

Tip: luister alleen naar audioboeken als je geconcentreerd kan luisteren anders mis je veel context en waardevolle inzichten.

Audio notities

Geen zin om te luisteren, maar wil je wel productief zijn? Dan zijn audio notities wellicht wat voor jou.
Met onderstaande apps spreek je in wat je wilt onthouden of uitgetypt wilt hebben.

De apps converteren jouw audioboodschap in een tekstuele versie en mailen het naar je. Dit is ideaal als je de hoofdlijnen van een blog of mail wilt voorbereiden/uitwerken. Of gewoon om ideeën en to-do’s niet te vergeten.

Mijn persoonlijke favoriet is Do Note. Het is een gratis app en werkt op mijn Apple Watch. Met een simpel knopje indrukken kan ik de audio opname in de auto maken en direct naar mezelf mailen. 

Do Note IFTTT

Daarnaast is Do Note onderdeel van IFTTT. Deze handige site/app maakt het mogelijk om eenvoudig automatiseringen te maken:
– Een smsje sturen naar je partner als je binnen een straal van 5KM van thuis bent;
– Op afstand je alarminstallatie aan/uit schakelen;
– Gaat het regenen? Dan krijg je een melding dat je je paraplu mee moet nemen;

En nog veel meer.

Privé chauffeur

Een vriend van me heeft een fulltime privé chauffeur die hem overal naartoe brengt. Toen ik hem confronteerde dat ik het behoorlijk overdreven vond moest hij eerst hard lachen! Daarna vertelde hij dat hij het ook overdreven vond, maar dat zijn reisuren hierdoor veel productiever werden en uren die hij onderweg maakte waren vaak ook declarabel. Zo verdiende hij meer onderweg, dan dat hij zelf zou rijden. Iets om over na te denken 😉

Tips en suggesties

Met deze handige tips ben jij een stuk productiever onderweg. Mocht je een goede suggestie/aanvulling hebben, laat het dan gerust weten!

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.