Alert blijven met Stock Alert

Naast vastgoed investeer ik ook in aandelen. Dividendaandelen om precies te zijn. Deze genereren naast mijn vastgoed een prachtig passief inkomen.

Deze blog staat in het teken van de app Stock Alert. Een handige app die mij op de hoogte houd wanneer ik aandelen moet kopen en verkopen.

Waarom heb ik zo’n app nodig?

Elke maand screen ik dividendaandelen. Ik kijk aandachtig naar de bedrijfscijfers, dividendrendement, verwachte koerswinst en nog veel meer. Als het bedrijf op dat moment een gunstige koers heeft, dan koop ik gelijk maar de kans bestaat dat ik een koersdaling verwacht en dus nog even wil wachten met kopen.

Zodra dat gebeurt wil ik paraat staan om te kopen. Uiteraard kan ik een order bij DeGiro instellen om te kopen op een bepaalde koers, maar dat reserveert mijn ‘vrije ruimte’ en dat beperkt keuzes op dat moment.

De app Stockalert geeft me een melding, op mijn telefoon, op het moment dat de koers een bepaald niveau aantikt. Hierdoor kan ik gelijk toeslaan en het aandeel kopen.

Is dat zo uniek dan?

Er zijn genoeg apps en websites die je kunnen helpen bij het op de hoogte houden van koersinformatie. Stock Alert verraste me echter door zijn gebruiksvriendelijkheid, intuïtiviteit en professionaliteit.

Een paar voordelen op een rijtje:

Zoeken op ticker symbol

Je kan aandelen zoeken op naam, maar ook op Ticker Symbol. (Enkele letters die het aandeel identificeren, bijvoorbeeld: PBA = Pembina Pipeline Corp)

Koersschommelingen van >2%

Standaard wordt ingesteld dat een aandeel bij koersschommelingen groter dan 2% een melding geeft, love it! Hierdoor kan ik volgen wat er aan de hand is om gebruik te maken van het moment.

Alert zelf instellen

Naast bovenstaande handige instelling wil ik sommige aandelen specifiek instellen. De app geeft je de mogelijkheid om alerts zelf in te stellen op:

  • Koersprijs
  • Prijsverandering in %
  • Wanneer hoogste koers in het jaar bereikt
  • Wanneer laagste koers in het jaar bereikt
  • Wanneer het handelsvolume een bepaald niveau bereikt
  • Wanneer de marktkapitalisatie een bepaald niveau bereikt
  • Wanneer de gemiddelde koersprijs verandert

Opties tracken

Bij het zoeken naar een aandeel kun je ook de optie contracten volgen. (calls en puts). Dat heb ik nog niet eerder voorbij zien komen in andere apps. Ideaal voor de ervaren optiebelegger.

Nederlands

Naast Engels is de App in het Nederlands beschikbaar. Erg handig bij het instellen van alerts als je niet thuis bent in de technische termen.

Apple en Android

App werkt zowel op Apple als Android en werkt zowel op mobiel als ipad.

Gratis bij 3 aandelen

En als laatste, de app is gratis tot een max. van 3 aandelen. Perfect om de kat uit de boom te kijken en de app te ervaren. Tip: koop de premium versie pas als je geld hebt verdient door de app 🙂

Conclusie

Zoals je leest zijn er veel voordelen. Ik gebruik dan ook de app met veel plezier en hoop dat het jou ook helpt!
Op naar nog mooiere winsten!

Linkje naar de website waar je ook de app kunt downloaden: https://stockalert.info/

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.