Inleiding

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met een nieuwe traditie, namelijk het vieren van successen. Want de weg naar een succesmoment kan soms lang duren waar veel inspanning, discipline en doorzettingsvermogen voor nodig was. Ik realiseerde me dat na het behalen van een succes ik gelijk doorging met de volgende doelstelling en te weinig stilstond bij successen.

De nieuwe traditie

De nieuwe traditie is het stilstaan bij behaalde successen en dankbaar zijn voor het resultaat. Door er een moment van te maken met champagne en een dikke sigaar vereeuwig ik het moment en sta ik echt even stil bij het behaalde succes en de weg ernaartoe.

De kurk en de herinnering

De successen vier ik altijd met mijn vriendin en samen maken we er een mooie avond van. Nadat de champagnefles leeg is, bewaren we de kurk en schrijven een nummer op de kurk. Afgelopen avond hebben we met nr. 79 geproost. Alle kurken van de successen doen we in een grote glazen kom met een briefje erin. Op dat briefje schrijven we het nummer, bijvoorbeeld 79, en schrijven met 1 of meerdere kernwoorden welk succes we hebben gevierd.

Proost op Vastgoed successenHet lijkt mij geweldig om later terug te lezen welke successen we hebben gerealiseerd en te delen met onze zoon, die nu 1,5 jaar is. Zo vereeuwigt de kurk niet alleen het succes maar ook de herinnering van een heerlijke avond 😉

Voorbeelden van vastgoed successen die het vieren waard zijn:
– Beleggingspand gekocht/verkocht
– Succesvolle financiering

– Herfinanciering voltooid
– Hypotheek (deels) afgelost
– Lagere risicoklasse van hypotheek gerealiseerd
– Huurverhoging(en) doorgevoerd

– Nieuwe huurder gevonden

Voordeel van successen vieren

Naast dat het vieren van successen erg leuk is heeft het nog een ander voordeel. Doordat je stilstaat bij een succes, groeit je vertrouwen in jezelf. Elke kurk bevestigd namelijk dat jij iets hebt gerealiseerd en dat geeft je vertrouwen om het volgende doel, iets wat dan wellicht nog heel groot lijkt, ook weer te behalen, je bent immers een WINNAAR!

Hoe ga jij je volgende succes vieren?

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.