Waarom zou je als vastgoedbelegger investeren in dividendaandelen?

Bij iedere investering komt emotie kijken en dat wordt vaak versterkt door externe factoren. Eén van die factoren is een negatieve rente op je spaarrekening. Je geld krimpt en dan hebben we nog niet eens gesproken over wat inflatie en box 3 belasting ermee doet.

Door de krimp van je geld op je spaarrekening gaan bij veel investeerders de handen jeuken. (lees: de neiging om het geld nu te investeren i.p.v. geduldig afwachten).

Dit wordt daarnaast nog eens versterkt met de aankomende verhoging van de overdrachtsbelasting (2% naar 8% voor vastgoedbeleggers) waardoor veel vastgoedbeleggers NU moeten kopen van zichzelf om maar voor het einde van het jaar nog te passeren.

Begrijp me niet verkeerd: kopen in de huidige markt is niks mis mee, maar het moet wel in verhouding staan met het rendement en het risico wat je ermee loopt. Een te grote jeuk kan je blind maken en je verkeerde keuzes laten maken. Emotionele keuzes.

Doordat een deel van mijn vermogen in dividendaandelen is geïnvesteerd en daarmee mooi rendement genereer kan ik de jeuk goed weerstaan om NU te investeren in vastgoed. Dit maakt mij een geduldigere investeerder en hierdoor maak ik verstandigere beslissingen.

Rendement & Passief inkomen

De dividendaandelen genereren een prima rendement. Op dit moment genereert mijn aandelenportefeuille 5,12% dividendrendement. Dit komt enkel van de dividenduitkeringen én daar komt nog een potentiële koerswinst bij, mits ik verkoop.

Ik geloof dat ik een beter rendement kan genereren met vastgoed, maar doordat het geld groeit i.p.v. krimpt kan ik geduldig afwachten en toeslaan bij het spotten van vastgoedpareltjes.

Geld blijft liquide

Het voordeel van dividendaandelen is dat het geld direct beschikbaar blijft. Aangezien je investeert in aandelen kun je de aandelen verkopen, waardoor je geld binnen 1 werkdag weer op je rekening staat. Een heerlijke positie voor de vastgoedbelegger, want zodra wij een kans zien dan willen we wel snel bij ons geld kunnen om door te pakken.

Diversificatie

Begin dit jaar, toen corona in ons leven kwam, kelderde de aandelen op de beurs gigantisch. Op hetzelfde moment bleven de vastgoedprijzen alsmaar stijgen en de vraag werd er niet minder op. Dit betekent dat er geen directe correlatie  tussen beursgenoteerde bedrijven (aandelen) en de residentiële woningmarkt (vastgoed) is. Door te investeren in beide categorieën spreid je je risico en verbeter je je rendement.

Dividendaandelen in je investeringsstrategie

Mocht je enthousiast geworden zijn om dividendaandelen toe te voegen aan je investeringsstrategie. Start dan niet gelijk met kopen! Verdiep je eerst, want het is een vak apart. Het screenen van goede betrouwbare dividendaandelen is een tijdrovende klus en blind aandelen kiezen kan je veel geld kosten.

Tijdens de 3-daagse training deel ik mijn eigen screeningsmethodiek en maak je kennis met de belangrijkste aspecten als je gaat dividendbeleggen. Deelnemers krijgen na de training ook toegang tot mijn dividendportefeuille die live te volgen is.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.