€ 1500 per maand passief minen..

Enige tijd geleden schreef ik over mijn eerste ervaring met crypto miners, zie hier het artikel.
De inmiddels 5 MatchX M2 Pro miners doen perfect wat is beloofd en genereren samen € 1500 structureel per maand aan MXC tokens. De MXC tokens, inmiddels 91.000, vertegenwoordigen een fictieve waarde van zo’n € 6800 euro.

Natuurlijk leuk, maar zolang ik er niet mijn boodschappen mee kan betalen blijft het een fictieve waarde vertegenwoordigen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Crypto.com debit card

Een vriend van me attendeerde me een tijdje geleden op Crypto.com. Met name het EARN programma. Met het EARN principe kun je crypto tijdelijk vastzetten en daarmee ontvang je rente in de vorm van crypto (staken genoemd). Een moderne manier om passief inkomen te genereren spreekt me natuurlijk aan, dus ben me erin gaan verdiepen.
Erg interessant, waarover later meer.

Ik vertelde dat mijn MatchX miners het perfect doen en keurig € 1500 aan waarde minen per maand, maar dat het zich voor mij pas zou bewijzen als ik er mijn boodschappen mee kon betalen.  Op dat moment pakte hij zijn portemonnee en liet een betaalpas zien van Crypto.com. De betaalpas was een VISA debitcard gekoppeld aan zijn crypto die hij op Crypto.com heeft.

Hij vertelde dat hij er boodschappen mee deed, ermee kon tanken en meer. Overal waar VISA betaalkaarten worden ondersteunt kon hij betalen. Geweldig! Hiermee kan ik mijn fictieve geld (de geminede MXC tokens) omzetten naar euro’s om dagelijkse uitgaven mee te betalen. Dezelfde dag ben ik me erin gaan verdiepen.

Dit begon met enkele video’s op Youtube bekijken, met name deze video vond ik erg nuttig:

Ik ben gek op ontdekken en van een beetje risico loop ik niet weg. Daarom ben ik gegaan voor de Jade Green / Indigo blue kaart van Crypto.com. De kaart zelf kost niks, maar je moet wel $ 3500 op het platform vastzetten voor 90 dagen in de vorm van CRO tokens (de cryptomunt van Crypto.com). Dit deed ik vanwege de voordelen die deze kaart met zich meebrengt (bekijk bovenstaande video voor de ins en outs).

Met het aanmaken van een account op Crypto.com en het storten van $ 3500 (welke eerst werd tegengehouden door Rabobank als verdachte transactie) was alles voltooid. De fysieke kaart zou worden opgestuurd. Of toch niet?

4 maanden later..

Bijna 4 maanden later kreeg ik eindelijk de Crypto.com betaalkaart in een mooie verpakking.
Ik weet niet of ik iets eerder had moeten aanvinken in de Crypto.com app maar lang duurde het wel.

De kaart is van metaal gemaakt, waardoor het heerlijk in de hand ligt en veel solider is dan een normaal bankpasje.

Crypto.com VISA debit kaart

MXC tokens omzetten naar Crypto.com (USDT)

De VISA kaart is een debit kaart. Kortom, je kan geen geld uitgeven wat er niet is (zoals bij een creditcard). Ik besloot om de geminede MXC tokens van 1 van mijn 5 MatchX over te zetten naar mijn Crypto.com account.

Voor de MatchX M2PRO investeerders:
Het verkopen van MXC tokens zorgt ervoor dat je Miner Health drastisch wordt teruggeschroefd waardoor je niet meer € 10,- per dag mined.

1 van mijn miners had 27.000 MXC tokens gemined, wat een waarde van +/- € 2000,- vertegenwoordigde. Ik stuurde eerst 2500 MXC tokens (€ 187,50) naar Crypto.com om te ontdekken of dat goed ging. Enkele seconden later was het al voltooid en stonden de 2500 MXC tokens op mijn Crypto.com account.

Ik besloot om de resterende 24.450 MXC tokens over te zetten naar Crypto.com en ook die kwamen enkele seconden later binnen. Erg fijn. De transactiefee was +/- € 15 per transactie. (€ 30,- voor de 2 transacties samen).

Op Crypto.com kon ik eenvoudig mijn MXC tokens omzetten naar USDC (zie het als een digitale dollar). Na de omzetting, wat geen transactiekosten met zich meenam kon ik mijn VISA debitcard optoppen (laden met geld).
Mocht je denken: “Wat een technische termen, dat is toch allemaal te moeilijk en omslachtig..” In de praktijk valt dit gelukkig erg mee en er zijn veel Youtube video’s over elke stap terug te vinden.

Na bovenstaande stappen had ik € 2000 op mijn Crypto.com account in de vorm van USDC en ik besloot om € 100,- op mijn VISA debitcard te zetten, dit was met 3 klikken geregeld en nu stond er € 100,- op mijn  VISA debitcard. 

Tijd voor de ultieme test!

De ultieme test is uitgaven doen in een supermarkt, tankstation, etc. Ik ging direct naar de supermarkt en kocht een paar speciaalbiertjes om het te testen. Bij de kassa weigerde de betalingsterminal mijn pas…F*CK. Ik besloot de VISA kaart in de betalingsterminal te doen i.p.v. erboven te houden (zoals bij een normale betaalpas wel kan). Dit lukte! Transactie voltooid en de boodschappen werden afgeschreven van mijn Crypto.com debit card. Hier kreeg ik gelijk een mailtje van.

Daarna doorgereden naar een tankstation en wederom werd de betaling geaccepteerd en hiermee was de ultieme test voltooid! Mijn geminede MXC tokens van mijn MatchX M2 pro miner waren omgezet in fysieke goederen zoals bier en diesel (wat wil een man nog meer ;))

Bovenstaande test was voor mij erg belangrijk. Verdiensten met een miner zijn leuk, maar pas bij het kunnen uitgeven van deze verdiensten in ruil voor fysieke goederen ontstaat er waarde in mijn ogen.

4 Comments

 • Edwin
  Posted 3 augustus 2022 14:02 0Likes

  Hi Bob, interessant artikel! Heb je alle vijf de miners thuis aangesloten of heb je je omgeving ingeschakeld om deze miners bij hen te laten draaien?

 • Mike
  Posted 4 augustus 2022 19:41 0Likes

  Leuk artikel! Ben erg benieuwd wat nu het resultaat is van de miner waar je de tokens van ingewisseld hebt. Zie je al verschil in dat je nu minder tokens kan minen per dag?

  • bobvekemans
   Posted 8 augustus 2022 10:28 0Likes

   Dank je Mike! Resultaat van de miner waarvan de tokens zijn ingewisseld is 35 MXC per dag. Een miner die onaangetast is genereert 160 MXC per dag. De miner met de ingewisselde tokens draait dus nog maar op +/- 20% maar herstelt zichzelf (wel erg langzaam).

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.