Dit artikel in een notendop

Waar het allemaal begon..

Enige tijd geleden vroeg ik me af hoe ik ultieme vrijheid en geluk kon creëren en na het stellen van deze vraag liep ik al gauw tegen een vervolgvraag aan: Hoe krijg ik tijd in mijn voordeel?

Definitie: tijd in mijn voordeel

Tijd in mijn voordeel betekent voor mij dat ik slimmer, rijker, gezonder en gelukkiger word met elk uur dat voorbij tikt. 

Voorbeeld: Je gaat werken -> verdient geld -> geeft geld uit om te leven -> gaat weer werken
Deze cyclus herhaalt zich. Als je genoeg geld zou hebben, dan zou je misschien werken voor je plezier maar niet om jezelf financieel te onderhouden, dit speelt tijd vrij. Door te investeren in passieve inkomstenbronnen, waaronder vastgoed, verdien ik geld, zonder daar tijd voor in te hoeven leveren. Dat betekent dat ik elke seconde rijker word en niet mijn eigen tijd hoef in te brengen.

Dit geldt ook voor mijn lichaam. Als ik genoeg tijd en geld heb om gezonde producten te kopen, die heerlijk te bereiden en vervolgens op mijn gemak te eten, dan krijg ik elke dag een sterker en energieker lichaam. Ik betrap mezelf regelmatig dat ik de McDrive een bezoekje breng omdat ik even snel iets moet eten vanwege de tijdsdruk met de volgende afspraak.

Stel jezelf eens voor dat jij tijd in jouw voordeel zou hebben. Hoe zou dat zijn voor jou?

Geluk en vrijheid

Ik kwam erachter dat geluk en vrijheid voor mij verbonden staan met tijd en de volgende onderdelen omvat:
– Genoeg geld om heerlijk van te leven
– Alle tijd van de wereld en daardoor niets moeten
– Aandacht en liefde kunnen geven aan mijn gezin
– Tijd doorbrengen met vrienden en familie
– Een gezond, sterk en energiek lichaam
– Een persoonlijke groei om trots op te zijn

Alle ballen hoog houden..

Doelen Bob Vekemans

Als een fanatiekeling die al zijn doelen wil bereiken ging ik aan de slag om alle bovenstaande onderdelen tegelijk te doen. Hoe zag dat eruit? 

Ik ging meer afspraken inplannen om 30% groei te realiseren met mijn bedrijf, stond vroeg op om te hardlopen en trainde voor wedstrijden, was gestart met een intensieve financiële studie om mijn persoonlijke groei te realiseren en bracht daarnaast alle vrije tijd door met mijn gezin en mijn vrienden. You guessed it..I failed!!

Diverse coaches adviseerden me om een gezonde privé/werk balans te vinden en om alle facetten die ik belangrijk vind aandacht te geven. Wat de coaches eigenlijk zeggen is: geef alles maar aandacht, dan kan het niet fout gaan! Helaas werkt het niet zo.

Doordat ik alles 100% wilde doen, ging niks 100% en faalde ik volledig!

FOCUS

Ik reflecteerde mijn situatie en ging me afvragen wat ik fout deed. Ik kwam tot de conclusie dat het me niet lukt om alles 100% te doen en besloot om keuzes te maken en focus aan te brengen.

Na het grondig bestuderen van mijn doelen zag ik een logische maar vooral strategische volgorde. Als ik namelijk eerst financiële vrijheid realiseer, dan heb ik genoeg geld én tijd om mijn overige doelen aandacht te geven.
Kortom: Ik bracht prioriteit aan mijn doelen!

Welke doelen kregen voorrang?

1. Persoonlijke groei

Elke keer als ik investeer in mezelf, dan word ik een betere versie van mezelf. Dat kan door het lezen van een boek, volgen van een studie of het bijwonen van een training.

Ik merkte met name dat ik veel meer geld verdiende als ik mijn financiële intelligentie had vergroot. Vandaag (3 december 2019) heb ik mijn Wft Basis opleiding afgerond met een 8,6. Het geeft niet alleen een goed gevoel, maar ik merk ook dat ik weer dingen leer die ik kan gebruiken in mijn bedrijven, vastgoed en overige investeringen.

Kortom: hoe meer ik investeer in persoonlijke groei, hoe meer geld ik verwerf!

2. Financiële vrijheid

Door het investeren in persoonlijke groei, met name financiële intelligentie ging ik meer geld verdienen, ga ik slimmer om met mijn geld en laat ik geld voor me werken.

Hierdoor ben ik gaan investeren in vastgoed en elke maand zie ik het directe resultaat (huurinkomsten) uit de investeringen die ik heb gedaan in mijn persoonlijke groei.

Door het bereiken van financiële vrijheid hoef ik niet meer verplicht te werken, waardoor ik het 3e element bereik: vrijheid van tijd.

3. Vrijheid van tijd

Vroeger vond ik bezittingen zoals dure auto’s en horloges het symbool voor ultieme luxe. Dat was een foute conclusie. Tijd is namelijk de ultieme luxe.

Door slim te investeren in passieve inkomstenbronnen hoef ik niet meer te werken. Dit zorgt ervoor dat ik tijd én geld tot mijn beschikking heb om mijn andere doelen de aandacht te geven die ze nodig hebben.

De vraag: hoe krijg ik tijd in mijn voordeel is nog niet volledig beantwoord, maar ik ben wel op de goede weg.
Blijf me volgen en ik hou je op de hoogte.

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.