Inleiding

In februari zorgde Corona voor veel angst en onzekerheid in de wereld en de beurs maakte een gigantische duik. In maart schreef ik 2 artikelen waarin ik vertelde over de turbulente tijden waarin we ons begeven en hoe ik hiermee omga. Nu, 2,5 maand later, geef ik een update van de situatie. Mocht je de artikel in maart nog niet hebben gelezen, zie hieronder:

– Turbulente tijden deel 1 (16 maart 2020)
– Turbulente tijden deel 2 (23 maart 2020)

Mijn dividendportefeuille

Zoals beschreven in bovenstaande artikelen ben ik blijven investeren in mijn dividendportefeuille. Op het laagste punt stond mijn portefeuille 55% in de min, Auw!

Nu, doordat ik ben blijven investeren in dividendaandelen, staat mijn portefeuille nog 11% in de min. Een nu al veelbelovend herstel in een korte periode. Van de 16 dividendaandelen die ik in mijn portefeuille heb zijn er 2 aandelen die hun dividend hebben aangepast. Eén heeft het dividend drastisch verlaagd en de ander heeft zijn dividend tijdelijk gepauzeerd uit voorzorg. Daarentegen heb ik 3 dividendaandelen in mijn portefeuille zitten die afgelopen periode hun dividend hebben verhoogd. Ik ben benieuwd wat aankomende periode gaat brengen.

Mijn vastgoedportefeuille

Afgelopen periode heb ik verschillende bronnen goed in de gaten gehouden en merk dat panden nogsteeds relatief duur op de markt komen, maar dat de vraag wel een stuk(je) minder is geworden. Dit merk ik doordat ik tot nu toe op elke reactie mag langskomen voor een bezichtiging en dat was voor februari echt niet het geval. Voor februari viste ik regelmatig achter het net en was het pand al verkocht voordat ik de kans kreeg om überhaupt langs te komen.

De afgelopen weken ben ik actief gaan bezichtigen en heb vandaag een bod uitgebracht op een prachtig pand in Tilburg. Ik wacht geduldig op het telefoontje van de verkoopmakelaar..

De vastgoed specialisten

Door mijn activiteiten heb ik geregeld contact met banken, hypotheekadviseurs, makelaars en taxateurs. Ondanks dat sommige mensen even op de ‘pauze’ knop hebben gedrukt zijn bovenstaande specialisten op volle snelheid aan het werk. Zowel eigenwoningbezitters als vastgoedbeleggers kijken juist in deze tijden kritisch naar hun woning en/of beleggingspanden. Dit doen ze door hun rente onder de loep nemen, de overwaarde te herfinancieren en door nieuwe beleggingspanden toe te voegen aan hun portefeuille.

Leer Beleggen in Vastgoed Training

Afgelopen 3 maanden hebben de 3-daagse training van Leer Beleggen in Vastgoed op hun gat gelegen door het Coronavirus, maar gelukkig mogen we deze maand weer aan de slag! De strategische vastgoedbeleggers begrijpen dat aankomende tijden erg interessant zullen worden om te starten en vandaar dat de aankomende training al 20 aanmeldingen heeft! Er zijn nog 2 plekken beschikbaar voor de snelle beslissers!

Positief de toekomst in

Ik ben positief gestemd en ga de komende periode heerlijk door met investeren en hoop 1 a 2 panden voor het einde van het jaar toegevoegd te hebben aan mijn portefeuille. Dat is mijn doel en ik hou je graag op de hoogte in de volgende update!

Leave a comment

Leer Beleggen in Vastgoed © 2024.